Koloniewoningen zuiniger dan berekend

Posted by in Nieuws | april 7, 2014

De eerste nieuwe koloniewoningen in Frederiksoord en Wihelminaoord blijken na een periode van intensieve monitoring veel energiezuiniger dan verwacht. Hiermee loopt het project “Koloniewoning van de Toekomst” landelijk voorop in energiezuinig bouwen. De woningen met hun aardwarmteinstallatie, zonnepanelen en zonneboiler blijven zo’n 10% meer energie op te wekken dan berekend. Toepassing van onder andere Superquilt isolatie, drielaags glas, ledverlichting met bewegingsmelding, optimale kierdichting en warmteterugwinning leveren ook nog eens een zeer minimaal energieverbruik op. Dit leidt bij een aantal woningen tot energieteruglevering, waarvoor een marktconforme vergoeding wordt ontvangen die tot honderden euro’s per jaar kan opleveren.